Gefilterd op: Wis selectie

Bergans of Norway

1 - 36 van 31 artikelen

Bergans of Norway
Bergans, de onbetwiste marktleider in Noorwegen, geldt voor de traditionele outdoorgekke Noren als een instituut. Een schooltas, een rugzak, een donsjack of een skibroek, bijna elke Noor bezit wel één of ander product van Bergans of Norway.

Koop jouw Bergans product snel & eenvoudig in onze webwinkel!

Meer dan 100 jaar geleden startte Bergans als rugzakfabrikant, met het eerste anatomische draagsysteem. Vandaag de dag produceert Bergans ook slaapzakken, kinderdragers, tenten en een groeiende collectie functionele en moderne outdoorkleding.
Ook de unieke opvouwbare kano’s van het merk ALLY behoren tot de Bergans-familie. Talrijke expedities over de hele wereld zweren bij de betrouwbare eigenschappen van deze kano’s.

De ontdekking & verkenning van de polaire gebieden genoot in Noorwegen altijd al grote interesse.
Vele avonturiers, zoals bijvoorbeeld de eerste succesvolle zuidpoolveroveraar Roald Amundsen, werden uitgerust met Bergans-materiaal.
Overigens ook de Mount Everest-pionier Sir Edmund Hillary, die het draagsysteem van Bergans benutte voor het transport van zijn zuurstofflessen.
Tevens trokken Rune Gjeldnes en Cecilie Skog (2 “helden” van tegenwoordig) met een Bergans-uitrusting naar zowel de Noord- als de Zuidpool.

Het logo van Bergans of Norway weerspiegelt het traditierijke verhaal van de Noorse onderneming: Het handschrift van het logo vindt zijn oorsprong in de handtekening van de oprichter & vernieuwer Ole F. Bergan.
De getekende skiërs symboliseren de “Birkebeiners”, belangrijke figuren uit de Noorse geschiedenis. Zij redden in het begin van de 13de eeuw tijdens de onlusten van de burgeroorlog het kind van koning Håkon Håkonsson en brachten het al skiënd via de bergen ten oosten van Lillehammer in veiligheid.
De huidige gestileerde skiërs in het logo, staan voor de waarden van de onderneming: traditie & innovatie.

Het hoofdkantoor van Bergans is gevestigd in Hokksund. Hier werken ongeveer 90 medewerkers in de afdelingen ontwikkeling, onderzoek, ontwerp, beheer en verkoop van producten. Het magazijn voor de Noorse markt, een eigen naaiatelier, laboratorium en een nabijgelegen productievestiging van de Ally vouwkano’s vormen het hart van de onderneming.
Sinds eind 2007 beschikt Bergans over zijn eigen dochteronderneming in Norderstedt, Duitsland.

Heb je jouw Bergans product niet gevonden op onze site?
Mail of bel ons, want het komt waarschijnlijk binnenkort weer binnen, zodat je het online kunt bekijken in onze webshop.

×

Nieuwsbrief inschrijven

Ontvang 5% korting!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste collecties en acties.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze cookiebeleid hier.