Gryphon

Gefilterd op: Wis selectie

Gryphon

Gryphon

1 - 36 van 1 artikelen

Gryphon

De reis begon eind jaren zeventig met Peter Haselhurst, een jonge Australische hockeyspeler, een enthousiaste surfer en een tertiaire natuurkundestudent, die gefrustreerd was door het voortdurend breken van zijn hockeysticks. Peter besloot te experimenteren met glasvezel- en harssystemen om hockeysticks te repareren, waarbij hij niet alleen ontdekte dat de gerepareerde sticks langer meegaan, maar ook veel stijver waren, zodat ze beter waren om mee te spelen. Ze hadden een beter gevoel bij het vangen, dribbelen en een veel betere balsnelheid bij het slaan en duwen.

Peter als de beginnende ondernemer verdiende geld door stokken te repareren en opnieuw ontworpen stokken door te verkopen aan spelers in de plaatselijke Perth League met een gespoten gestencilde "Gryphon" als handtekening voor zijn werk. In het begin van de jaren tachtig was Peter formeel mede-oprichter van teamgenoot Richard Charlesworth, het bedrijf en het merk GRYPHON met de verkoop van een auto voor werkkapitaal, een reis werd ondernomen naar Pakistan om het bedrijf in gang te zetten om fabrikanten stokken te laten maken op de GRYPHON-manier.

×

Nieuwsbrief inschrijven

Ontvang 5% korting!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste collecties en acties.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze cookiebeleid hier.