Hockeybescherming

Leerentveld biedt je goede beschermingsartikelen aan van topmerken, denk aan Adidas hockeybescherming, Brabo hockeybescherming en Grays hockeybescherming. Voor uitstekende kwaliteit hockeyscheenbeschermers, hockeygebitbeschermers, hockeyhandschoenen en hockeymaskers kan je een kijkje nemen in het uitgebreide assortiment. De beschermingsartikelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, merken en maten.

  • 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending boven de € 50,-
  • Voor 16.00 uur besteld de volgende werkdag in huis.
Je rent over het kunstgras, komt abrupt tot stilstand en wacht tot je de bal aangespeeld krijgt. Deze vliegt door de lucht, maar je schat de route van de bal verkeerd in. Met een harde dreun komt hij tegen je kaak tot stilstand. Als je over het hockeyveld snelt, zit een ongelukje soms in een klein hoekje. Het is daarom heel belangrijk om jezelf te voorzien van hockeybescherming als je meedoet aan deze fanatieke sport.

Leerentveld Vrije Tijd verkoopt meerdere producten die je helpen jezelf te beschermen tijdens het hockeyspel. Hieronder vertellen we welke producten dat zijn en waarom je er goed aan doet ze te gebruiken als je op het veld staat.

Hockeyscheenbeschermers

Je schenen hebben soms wat te verduren tijdens een hockeywedstrijd of –training. Het is dus verstandig om goede scheenbeschermers te dragen als je het veld op gaat. Bij wedstrijden georganiseerd door de KNHB is het dragen van scheenbeschermers zelfs verplicht! En dat is niet vreemd. Hockeyballen razen met zeer hoge snelheden over het veld tijdens het spel. Die ballen komen hard aan en daar zitten je schenen niet op te wachten. En dan hebben we het nog niet eens over de sticks die laag en genadeloos heen en weer zwaaien. Het dragen van scheenbeschermers voorkomt daarom het ontstaan van ernstige blessures aan je scheenbenen of enkels.

Bij het aanschaffen van hockeyscheenbeschermers moet je erop letten dat deze het hele onderbeen bedekken. Hiermee zorg je ervoor dat je onderbeen geen enkel risico loopt. Hoewel kinderen snel uit hun scheenbeschermers kunnen groeien, moet je scheenbeschermers nooit te groot kopen. Te grote scheenbeschermers vergroten het risico op eventuele blessures.

Hockeygebitsbeschermers

Sinds het seizoen van 2015/2016 is het dragen van een bitje tijdens een hockeywedstrijd verplicht. En dat is ook wel nodig. Hockeyballen zijn snoeihard. Je wilt je liever niet voorstellen dat zo’n bal met een flinke snelheid tegen je tanden aan vliegt. Het heeft menig hockeyspeler al tanden en kaakbreuken gekost.

Hockeybitjes zijn er in verschillende soorten en maten. Leerentveld Vrije Tijd verkoopt bitjes van Shockdoctor, Stag, Grays en Reece. De algemene stelregel bij het kopen van hockeygebitsbescherming is dat je een volwassen bitje nodig hebt vanaf 11 jaar. En er is nog een belangrijke stelregel die vaak opgaat: hoe duurder het bitje, hoe beter de kwaliteit. Let er bij kinderen met een beugel op of het hockeybitje hier speciaal geschikt voor is. Gebitsbescherming voor beugels is vaak iets ruimer.

Hockeyhandschoenen

Handschoenen worden gebruikt om de handen tijdens het spel te beschermen. Beschadigingen aan de hand tijdens hockey komen het meest voor bij een backhandstop. Zo’n stop resulteert op een kunstgrasveld al snel in open en bebloede knokkels. Hockeyhandschoenen zijn er voor de rechter- en linkerhand. Omdat bij een backhandstop de linkerhand gebruikt wordt, is dit ook de meest gebruikte handschoen. Bij Leerentveld Vrije Tijd vind je hockeyhandschoenen met en zonder vingers. De handschoenen zonder vingers beschermen de hand, de knokkels en de eerste vingerkootjes. Bij dit type handschoenen kan het balgevoel groter zijn. Welk type handschoen het best bij jou past, hangt af van je eigen voorkeur. Tijdens zaalwedstrijden en –trainingen is het dragen van de zogenaamde ‘full finger’-hockeyhandschoenen echter verplicht.

Hockeymaskers

Gezichtsbeschermers of maskers zijn niet verplicht bij hockey. Vaak worden hockeymaskers tijdens een wedstijd wel gebruikt door de verdedigers bij een strafcorner. Idealiter dragen alle verdedigers bij een strafcorner een hockeymasker – exclusief de keeper, want die draagt al een helm –, maar dit is nog niet verplicht gesteld door de KNHB.

Het materiaal van hockeymaskers is stevig en hard. Het is gemaakt van PE, hetzelfde kunststof als dat van keepershelmen. Om het masker enigszins prettig te kunnen dragen, zit er foam aan de binnenkant. Je bevestigt de gezichtsbescherming vaak met elastieken banden of riempjes.
Leerentveld Vrijetijd krijgt een beoordeling van 9 / 10 uit 1551 beoordelingen.