Lowa


 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending boven de € 50,-
 • Voor 16.00 uur besteld de volgende werkdag in huis.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 62

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 62

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Lowa - geschiedenis

 

1923 Opgericht door Lorenz Wagner
De geschiedenis van LOWA begint in 1923 in het Duitse dorp Jetzendorf. Johann Wagner was de schoenmaker van het dorp en hij werd geholpen door zijn zonen Lorenz, Hans en Adolf. Uiteindelijk start LOrenz WAgner met LOWA. Het succes begint met de productie van bergschoenen.
1930/31
Het eerste fabrieksgebouw wordt gebouwd. Met bergschoenen voor Berg-jagers en geveterde skischoenen worden de grondvesten gelegd voor de verdere toekomst.
1949/50
In de Korea crises stijgen de materiaal prijzen met 50%, Leer wordt een specialty good. Om überhaupt nog te kunnen werken moest LOWA materiaal duurder inkopen.
Sommige aankopen konden alleen gedaan worden met het extra inkomen dat de familie verdiende met het maken van muziek, wat ze allemaal even goed konden.
1970
Nieuwe Technologiën
De snelle opkomst in de Kunststof-Technologie zet de innovatie aan het werk. De eerste Polyuretaan-Spuitmal wordt in bedrijf genomen. Op de werkvloer zijn de eerste Vulka-Solen een baanbrekende nieuwigheid: zij bieden 100%bescherming tegen water, isoleren uitstekend en zijn vormvast.
1972
Met het "Air"-Systeem, zet LOWA een nieuwe trend bij de skischoenen op het gebied van pasvorm.
1977
De groei van de onderneming maakt uitbreiding noodzakelijk. Er worden 2 nieuwe fabriekshallen gebouwd.
1982
De LOWA "Trekker" komt op de markt en daarmee ontstaat de geboorte van de trekkingschoen.
1993
De Italiaanse Tecnica group, die ook de firma's Dolomite, Nordica, Rollerblade en Blizzard in de portefeuille heeft, neemt LOWA over. LOWA Skischoenen worden nu bij het moederbedrijf in Italië geproduceerd.
In Jetzendorf blijft de zetel van het management en productontwikkeling. Bergschoenen en de Trekkingschoenen worden hier tevens vervaardigd.
1995
Invoering van de lichtgewicht schoenen, de voorloper van de huidige multifunctionele ATC.
2003
LOWA viert zijn 80-jarig bestaan. De traditionele schoenmaker is met afstand groot werkverschaffer in Jetzendorf en de onderneming blijft zich inzetten voor de productie in Duitsland en zijn hoofdkwartier, waar het bedrijf 80 jaar geleden werd opgericht.
2010
Historische mijlpaal
LOWA verkoopt in een jaar meer dan 2 miljoen paar schoenen. Het bedrijf schrijft een nieuw hoofdstuk van zijn indrukwekkende staat van dienst en verstevigt zijn positie als een belangrijke partner voor de handel wereldwijd.
Vandaag de dag
LOWA is Marktleider in de Duitstalige landen en de Benelux en breidt zijn belang in de belangrijkste exportmarkten van Noord-Amerika, Azië en Oost-Europa uit. De strategie 100% van de schoenen te produceren in Duitsland en Europa blijkt een succesvol formule. De klanten waarderen de combinatie van traditie & innovatie en waarderen de functionaliteit, kwaliteit en pasvorm van LOWA Schoenen.
Missie
LOWA sportschoenen GmbH publiceert haar eerste MVO-businessplan en vermeld de implementatie van verantwoorde, duurzame acties voor het merk LOWA.
Het concept geeft inzicht in de algehele verantwoordelijkheid van ondernemen voor LOWA en in de filosofie van het bedrijf.

Hoe kies je de juiste maat Lowa berg- wandelschoen of skischoen online?

Kijk hiervoor op de maattabel onder de foto van de door jou uitgezochte Lowa schoen.
Voor wandelschoenen kies je altijd een maat waarvan je weet dat die je iets ruimer zit, omdat tijdens het wandelen je voeten kunnen opzetten.

Wandelschoenen worden in UK-maten aangegeven.
Skischoenen in mm's. 

Kijk (onder de foto van de schoen) op de maattabel voor de juiste maat.


Leerentveld Vrijetijd krijgt een beoordeling van 9 / 10 uit 1540 beoordelingen.