Gefilterd op: Wis selectie

Luhta

Luhta

1 - 36 van 99 artikelen

Luhta

In 1907 richtte Vihtori Luhtanen zijn eigen kledingbedrijf op. Terwijl zijn vrouw kleding ontwierp en naaide, zorgde Vihtori voor de verkoop.
Aan het begin van de jaren 1910 huurden ze twee naaisters in, wat de eerste stap markeerde op weg naar hun eigen naaiatelier.

In 1928 was de eerste industriële naaiatelier operationeel nabij het treinstation van Lahti. Vanaf 1944 nam de zoon van Vihtori, Jaakko Luhtanen, het bedrijf over. Tijdens de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende naoorlogse jaren was het echter moeilijk om stoffen voor kledingproductie te krijgen. In de jaren vijftig waren het aanbod en de concurrentie weer genormaliseerd. Het assortiment is uitgebreid, met de nadruk op vrijetijdskleding.
In de jaren zestig had Luhta groot succes in Finland en introduceerde het bedrijf een baanbrekende collectie. Aan het begin van het volgende decennium leidde verdere ontwikkeling tot daverend succes op internationale markten. Het unieke ontwerp van Luhta sloot aan bij de modetrends van die tijd, wat begin jaren tachtig resulteerde in een verdere omzetgroei in zowel Finland als de rest van Europa.
In de jaren 90 fuseerde Luhta met andere bedrijven en ontstond de L-Fashion Group.

×

Nieuwsbrief inschrijven

Ontvang 5% korting!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste collecties en acties.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze cookiebeleid hier.