Gefilterd op: Wis selectie

Nikwax

Nikwax

1 - 36 van 9 artikelen

Nikwax

Verlangend naar droge voeten zorgde Nick Brown in 1977 voor een omwenteling op het gebied van het impregneren van schoeisel.
Het product? Een niet zachtmakende impregneerwax voor leren laarzen - zo effectief dat het de basis werd van een hele reek verzorgende producten onder de merknaam Nikwax. Tot op heden biedt Nikwax wereldwijd een reeks producten aan, aan klanten in de verschillende marktsectoren en voorziet in de behoeften van de handel in Lifestyle, outdooractiviteiten en veldsporten. Geboren in 1954, Nick Brown groeide op in Kent en ontdekte op tienjarige leeftijd met zijn vader het plezier van trektochten in the Peaks District via de YHA.

Nick ging ieder jaar in Schotland wandelen en ontevreden over de beschikbare impregneermiddelen ontwikkelde hij zijn eigen recept voor het bechermen van zijn wandelschoenen. Het was belangrijk ze waterafstotend te maken zonder dat het leer zacht zou worden en daardoor zijn ondersteunende functie zou verliezen. Nick's wax (vandaar Nikwax) was het begin van een opmerkelijke succesverhaal.

×

Nieuwsbrief inschrijven

Ontvang 5% korting!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste collecties en acties.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze cookiebeleid hier.