Hockeyschoenen

Leerentveld heeft zowel indoor als kunstgras hockeyschoenen in haar collectie, allemaal van uitstekende kwaliteit. Je hebt de keuze uit verschillende merken hockeyschoenen, denk hierbij onder andere aan Adidas hockeyschoenen, Grays hockeyschoenen en Brabo hockeyschoenen. De schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en af te stemmen op het desbetreffende seizoen.

  • 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending boven de € 50,-
  • Voor 16.00 uur besteld de volgende werkdag in huis.
Hockeyschoenen zijn een belangrijk onderdeel van je hockeymaterialen. Je kunt geen huis-tuin- en- keuken-schoenen dragen als je op het veld staat. Zeker niet als je blessures wilt voorkomen. Tijdens het spel krijgen je voeten namelijk harde klappen te verduren. Zo vangen ze bij elke stap of sprong twee tot vijf keer je lichaamsgewicht op. Het is daarom van belang dat je hockeyschoenen tijdens het spel deze schokken goed dempen en voldoende stabiliteit geven. Als je het veld opgaat, wil je dus een schoen van kwaliteit aan je voet te hebben. Hockeyschoenen zijn stevig en gemaakt voor het behouden van grip op het veld.

Er zijn verschillende soorten hockeyschoenen: kunstgras hockeyschoenen en indoor hockeyschoenen. Wat is het verschil? Dat leggen we hieronder uit. Ook vertellen we waar je op moet letten bij de aanschaf, zodat jij de goede keuze kunt maken.

Kunstgras hockeyschoenen

Voor veldhockey worden speciale schoenen gebruikt. Deze schoen heeft kleine noppen op de zool die ervoor zorgen dat je stevig grip blijft houden en niet uitglijdt. Omdat er steeds meer watervelden zijn, worden kunstgras hockeyschoenen of veldhockeyschoenen steeds vaker van waterdicht materiaal gemaakt. Maar er wordt ook nog steeds gespeeld op zandingestrooide velden. Voor het spelen op een waterveld of een zandingestrooid veld zijn verschillende schoenen aan te raden.

Voor watervelden zijn hockeyschoenen met korte noppen het meest geschikt. Hockey je op zandingestrooide velden? Dan zijn schoenen met lange noppen beter. En als je van afwisseling houdt, zijn er ook nog hockeyschoenen die voor beide velden geschikt zijn.

Indoor hockeyschoenen

Voor indoor hockey worden schoenen zonder noppen gebruikt. Toch bieden ook deze schoenen stabiliteit, schokdemping, stevigheid en grip. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden waar een hockeyschoen aan moet voldoen. Zowel voor indoor als outdoor hockey.

Indoor schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Heb je bijvoorbeeld een enkelblessure of loop je die misschien vrij snel op? Dan is het aan te raden om een hogere schoen te kiezen (tot de enkel). Deze biedt meer stevigheid dan een reguliere indoor schoen. Ook kunstgras hockeyschoenen zijn te koop in hoge en lage varianten.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van hockeyschoenen?

De tips van Leerentveld Vrije Tijd op een rijtje.

1. Wie de schoen past …

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een hockeyschoen koopt die goed past. Dit lijkt voor de hand liggend, maar dat is het niet altijd. Bedenk namelijk dat je tijdens het spel dikkere hockeysokken draagt. Dit kan wel een halve maat schelen in je schoen. Neem daarom je hockeysokken en scheenbeschermers mee als je nieuwe schoenen gaat kopen. Op die manier kom je niet voor vervelende verrassingen te staan op het veld. Je voorkomt blessures en blaren met een schoen die als gegoten zit.

2. Tijdstip van het passen

Ook een belangrijke factor bij het passen van je nieuwe hockeyschoenen. Probeer dit altijd aan het eind van de dag te doen en niet aan het begin. Je voeten zijn namelijk ‘dunner’ als ze nog fris en fruitig het begin van de dag tegemoet wandelen. Aan het eind van de dag zijn ze iets dikker en dat is gunstig: tijdens het sporten zwellen je voeten namelijk ook een beetje op. Door de schoenen aan het eind van de dag te passen, weet je dus zeker dat ze goed zitten als je op het hockeyveld staat.

3. Het ene merk is het andere niet

Word niet meteen te enthousiast van de eerste de beste hockeyschoen die aan je voeten zit. Hoewel je misschien helemaal weg bent van de pasvorm en keur, is het altijd aan te raden om meerdere schoenen te passen. En vooral meerdere merken. Elk merk heeft een andere pasvorm en daardoor kunnen ze erg van elkaar verschillen. Ga goed en rustig na welke hockeyschoen het best bij jouw voeten past.

4. Pasvorm

Houd bij de verschillende pasvormen vooral rekening met de lengte en breedte van de hockeyschoen. Hoewel je ze altijd wel wat zal uitlopen, kan het zo zijn dat de ene pasvorm een stuk smaller is dan de ander. De verhouding tussen lengte en breedte moet goed zijn om te voorkomen dat je blaren krijgt als je in de weer gaat op het hockeyveld.
Leerentveld Vrijetijd krijgt een beoordeling van 9 / 10 uit 1503 beoordelingen.