Schoenen


 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending boven de € 50,-
 • Voor 16.00 uur besteld de volgende werkdag in huis.

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van het lopen, ze zijn de bescherming voor je voeten. Daarom is het ook belangrijk dat wanneer er gewandeld gaat worden men de juiste wandelschoenen of bergschoenen onder de voeten heeft. Dit wordt nog belangrijker wanneer er bijvoorbeeld de vierdaagse van Nijmegen gelopen moet worden of wanneer er een echte bergwandeling gemaakt gaat worden. Deze tochten kunnen namelijk niet met gewone schoenen gelopen worden en daarom is het belangrijk om wandelschoenen te gebruiken voor het maken van lange wandeltochten. Er zijn een aantal verschillende soorten wandelschoenen die voor verschillende typen ondergrond gebruikt kunnen worden. Leerentveld Vrijetijd heeft vijf verschillende soorten wandelschoenen en bergschoenen namelijk de A, A/B, B en B/C en categorieën. Wat het verschil is zullen we hieronder uitleggen.

Categorie A Wandelschoenen

De categorie A wandelschoen is een lage wandelschoen, Zij wordt ook weleens all-terrain schoen genoemd. Ze zijn vooral geschikt voor niet al te ingewikkelde wandelingen. Denk aan een flinke boswandeling. Loopcomfort en loopgemak staan bij deze schoen centraal. De schoen is licht van gewicht. Wanneer er met een rugzak wordt gelopen, is het aan te raden dat deze de maximale inhoud van ongeveer 15 liter heeft.

Categorie A/B Wandelschoenen

Deze schoenen zijn een combinatie van de A-categorie en de B-categorie. Ze hebben daarom ook van beide schoenen kenmerken. Het is vaak een half hoge wandelschoen, met verstevigde hak en tenen.

Categorie B Wandelschoenen

B-Categorie wandel- / bergschoen zijn hoge wandelschoenen. Dit is de 1e categorie die wij bergschoen noemen. Doordat ze hoger zijn geven ze de enkels meer bescherming en ondersteuning. Deze schoenen zijn gemaakt voor de stevige wandelingen in de bergen. Het zijn zwaardere schoenen dan de A en A/B/ categorie schoenen. Dit komt doordat de schoen rond de tenen en de hak verstevigd zijn. Wanneer er met een rugzak gelopen gaat worden, wordt aangeraden om met een rugzak van ongeveer 50 liter inhoud te gaan lopen.

Categorie B/C Wandelschoenen

Een categorie wandelschoenen die tussen de B-categorie en de C-categorie zit. Heeft van beide schoenen kenmerken. Deze schoen is dus ook geschikt voor wandelingen die net tussen de B- en C-categorie in zitten. De perfecte schoen voor het hoog gebergte of de ruigste tochten in bijvoorbeeld Schotland of Scandinacvie.

Waar moet op gelet worden bij de aanschaf van wandelschoenen?

 • De lengte van de wandeling die u wilt maken of al aan het maken bent.

  De lengte van een wandeling speelt een belangrijke rol bij het aanschaffen van uw wandelschoenen. Naast de lengte is tevens het terrein van invloed op de keuze. Door dit aan te geven kunt u perfect geholpen worden bij uw keuze. Dit komt omdat dus niet iedere schoen geschikt is voor iedere tocht.

 • Zorg dat u wandelsokken bij u heeft.

  Een wandelschoen zit anders wanneer u gewone

  sokken aanheeft dan wanneer u wandelsokken aanheeft. De wandelsokken voeren transpiratie beter af en hebben doorgaans meer demping bij de drukpunten. Tevens zijn ze naadloos, dat irritatie kan voorkomen.

 • Het merk

  Ieder merk wandelschoen zit anders aan uw voet. Zorg er daarom voor dat u enkele wandelschoenen past zodat u kunt zien en voelen welke schoen bij u past en welke schoen niet.

 • Begeleiding

  Begeleiding bij hetkopen van wandelschoenen is erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat u door een ervaren medewerker geholpen wordt die ook echt veel van wandelschoenen af weet.

Wandelsokken

Naast wandelschoenen zijn er ook wandelsokken. Ook deze zijn belangrijk voor tijdens de wandeling. Niet alleen om blaren te voorkomen maar ook om de voet op bepaalde punten extra te ondersteunen bij het wandelen. Ook zijn wandelsokken belangrijk om het comfort bij het wandelen te vergroten.

Sandalen voor het wandelen

Naast wandelschoenen heeft Leerentveld Vrijetijd ook sandalen speciaal voor wandelen. Ideaal met warm weer. Wanneer er sandalen aangetrokken worden hoeven er geen sokken aan, er hoeft dus niet gevreesd te worden voor zweetvoeten. U kunt met sandalen ook prima een wandelingetje gaan maken, ze zijn dan ook een stuk steviger dan gewone sandalen. De sandalen worden ook wel wandelsandalen genoemd.

Slippers

Slippers horen ook bij het assortiment van Leerentveld Vrijetijd. Ideaal voor warm weer en wanneer u op vakantie bent bij bijvoorbeeld het strand of bij een meer. Zodat u ze snel en gemakkelijk uit kan trekken.

Sloffen

Sloffen zijn ideaal om te dragen in huis. Dit omdat ze binnenshuis comfortabel zitten en erg zacht zijn. Ook is het zo dat sloffen een dikke voering hebben. Hierdoor blijven je voeten lekker warm.

Leerentveld Vrijetijd krijgt een beoordeling van 9 / 10 uit 1551 beoordelingen.