Zaalhockeysticks

Veel hockeyteams spelen in de winter in de zaal, hier mag je niet met dezelfde hockeystick spelen als op het veld. Je moet een speciale zaalhockeystick aanschaffen en waar kan dat beter dan in onze web-winkel? Wanneer je in de zaal gaat hockeyen wil je natuurlijk gebruik maken van de beste zaalhockeysticks. Bij Leerentveld hebben we een groot assortiment zaalhockeysticks van verschillende merken. Je vindt hier zaalsticks van merken als Reece, Brabo, Adidas, Dita, Malik, Grays en The Indian Maharadja.


  • 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending boven de € 50,-
  • Voor 16.00 uur besteld de volgende werkdag in huis.

Het grootste verschil met een veldhockeystick zit hem in het gewicht. De zaalsticks zijn een stuk lichter dan hockeysticks die in de buitenlucht worden gebruikt. Ook is de vorm van de sticks wat anders. In de zaal speelt men met wat plattere sticks. Zowel de andere vorm als het gewicht hebben te maken met de andere regels in de zaal. Je hoeft in de zaal minder kracht te zetten omdat je de bal niet hard mag slaan. In plaats van slaan mag je bij zaalhockey enkel pushen. Om de juiste stick voor op het veld te kiezen moet je op een aantal dingen goed letten. Dit zijn onder andere de lengte, kromming en het gewicht, maar ook de stijfheid en de krul van de zaalhockeystick.

LENGTE ZAALHOCKEYSTICK

Een belangrijke eigenschap die je altijd in de gaten moet houden is natuurlijk de lengte van de zaalhockeystick. De lengte van de zaalhockeystick heeft logischerwijs te maken met je eigen lengte. De minimale sticklengte is 18 inch voor kleine kinderen terwijl 38 inch de maximale lengte van een hockeystick is. Je kunt beter voor een iets te kleine dan voor een te grote stick kiezen. Een kleine stick leert je diep te spelen terwijl een te lange stick de juiste techniek erg lastig maakt. 

KROMMING

Qua kromming zijn er een aantal categorieën. Een mid bow heeft een lichte kromming over de hele stick. Deze kromming is heel geschikt voor beginners maar ook voor spelers die vaak pushen. Een low bow heeft een kromming die op ongeveer 25 centimeter van de krul begint  en is geschikt voor behendige spelers die je veelal in de aanval ziet. Een extreme bow stick heeft een kromming die op 20 centimeter vanaf de krul begint. Deze stick is vooral voor dribbelaars en mensen die een strafcorner slepen erg geschikt.

GEWICHT

Het maximale gewicht dat een zaalhockeystick mag hebben is 737 gram. Zo zwaar zijn de meeste zaalhockeysticks tegenwoordig echter bij lange na niet meer. Enkel de echte slag-kanonnen spelen met sticks van 650 gram of meer die in de categorie heavy vallen. De zwaarste sticks die veel gebruikt worden vallen in de categorie medium en wegen rond de 600 gram. Dit soort stick wordt vooral gebruikt door verdedigers. De meeste spelers kiezen voor een light stick die ongeveer 560 gram weegt. Daarnaast zijn er de categorieën extra light en extra extra light die vooral door lichtvoetige dribbelaars worden gebruikt.

STIJFHEID

Qua stijfheid van de stick zijn er drie categorieën: soepele, normale en stugge sticks. Soepele sticks zorgen voor makkelijke controle over de bal. Het optimale balgevoel en de soepelheid zorgen wel dat je met deze sticks minder hard kunt slaan. Een normale of allround stijfheid biedt een combinatie tussen balgevoel en slagkracht. Met de stugge stick kun je hard slaan maar is het balgevoel wat minder.

KRUL

De krul van de stick is een ander punt van belang. Deze eigenschap laat je niet afhangen van je eigen lichaam maar van de positie op het veld waar je meestal speelt. Wanneer je een stick met een grote krul kiest heet dat een hook. Deze stick is goed voor backhand-bewegingen maar minder voor dribbelen. Dit is dan ook een stick voor verdedigers. Een stick met een kleine krul wordt ook wel een shorti genoemd en past het best bij aanvallers die veel met de bal dribbelen. De laatste soort bolling is een hoek van ongeveer 45 graden en wordt een midi genoemd.  Dit is de meest gekozen stick omdat hij de voordelen van een kleine en grote krul voor een groot deel combineert. Kijk voor je tot aankoop overgaat goed naar de verschillende specificaties van de zaalhockeystick en koop na goed advies de juiste stick.

Leerentveld Vrijetijd krijgt een beoordeling van 9 / 10 uit 1538 beoordelingen.