Meindl


 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending boven de € 50,-
 • Voor 16.00 uur besteld de volgende werkdag in huis.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 84

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 84

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Meindl

In 1683 is Petrus Meindl de 1e schoenmaker in Kirchanschörin. Sindsdien is er altijd een Meindl geregistreerd geweest als schoenmaker.
In 1928 legt Lukas Meindl de basis voor het nu wereldwijd bekende Meindl. Dat tot op de dag van vandaag een familiebedrijf is. Enige jaren later start hij ook met het maken van andere producten uit leer, zoals motorkleding, klassieke lederen jassen en broeken. Bij Lukas ontstonden niet alleen de basis voor het bedrijf, maar ook diverse nieuwe technieken.
Eind jaren ’40 breidt het bedrijf zich verder uit en beginnen ook andere bedrijven met het verkopen van Meindl producten. In deze periode worden naast schoenen en kleding tevens skischoenen en werkschoenen aan het assortiment toe gevoegd. Half jaren ’50 komt er zelfs een meer modieuze schoenlijn, naast de functionele.
In 1974 overlijd Lukas en zijn zonen nemen het roer over. Ze ontwikkelen nieuwe productietechnieken en zijn net als hun vader geen volger in de markt, maar échte trendsetters. Het bedrijf groeit zo hard, dat naast de productie in Duitsland ook in Italie en Oostenrijk een productielijn wordt gestart.
In 1978 staat Hubert Hillmayer op het dak van de wereld – de Mount Evererst- met Meindl schoenen!
In 2001 wordt Meindl in 2-en gesplitst, 1 bedrijf voor de schoenen en 1 voor kleding.  Lukas & Lars Meindl nemen de schoenen voor hun rekening en Hannes & Markus de kleding. Tot die tijd werken er alleen in Duitsland al 500 mensen voor Meindl.
Enkele jaren later werkt Meindl samen met zowel BMW alsook Porsche. Meindl blijft haar horizon verbreden.

Traditie heeft Meindl hoog in het vaandel. Dit concurreert met nieuwe ontwikkelingen, die de markt vereist. Meindl laat echter zien dat dit zeer goed samen gaat.
Meindl bekommert zich om het milieu en het welzijn van de dieren waarvan men de mooie huiden gebruikt. O.a. met de Meindl Identity lijn.
Bij Meindl kun je nog steeds terecht voor de klassieker zoals de Meindl Island. Toch komt Meindl ieder jaar ook weer met enkele nieuwe schoenen of technieken. Altijd met de wensen van de eindgebruiker in gedachten.

Koop jouw nieuwe Meindl berg- of wandelschoen snel en eenvoudig online bij Leerentveld Vrijetijd.

Hoe kies je de juiste maat Meindl wandelschoen online?

Kijk hiervoor op de maattabel onder de foto van de door jou uitgezochte Meindl schoen.
Kies altijd een maat waarvan je weet dat die je iets ruimer zit, omdat tijdens het wandelen je voeten kunnen opzetten.

Wij hanteren UK maten!

Kijk (onder de foto van de schoen) op de maattabel voor de juiste maat.

Leerentveld Vrijetijd krijgt een beoordeling van 9 / 10 uit 1551 beoordelingen.